lördag 28 juni 2014

Det är dags nu

Det gick inte så bra att komma igång med det här igen. Kanske för att jag redan läser så mycket bra bloggar, och helt enkelt inte har så mycket nytt att säga. Eller så har jag bara inte tagit mig tiden. I vilket fall kommer här två videor som talar mer än alla ord i världen.

 
Första videon grät både jag och mamma över. Vi kände igen oss så väl, trots att det är 20 år mellan oss och vi har växt upp i olika generationer växte båda upp med att "som en tjej" är dåligt. Båda två hade gjort likadant om vi var med i filmen.
 
Kan vi komma överens om att det är dags för en värld där våra döttrar (och söner) inte känner igen sig i det här? En värld där enda anledningen till att någon springer som en tjej, kastar som en tjej, slår som en tjej eller andas som en tjej, är för att personen i fråga är en tjej, och att det inte har något som helst med hennes prestationer att göra?
 
 
Kan vi också komma överens om att det är dags för en värld där den andra filmen inte behövs för att visa vilken skit vi kvinnor upplever varje dag? Bristen på respekt för oss från omgivningen, från auktoriteter och från våra nära. Nej, alla kvinnor utsätts inte för allt i videon, men är det inte dags för en värld där ingen kvinna utsätts för något av det?
 
Det är dags nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar